Absolutními vítězi soutěže DOODPADU jsou studenti českobudějovického Gymnázia Jírovcova s herní aplikací

17. 4. 2019

Kdo si hraje, nezlobí! A důkazem, že stejně tak dobře, jako jejím hraním, se dá bavit i vymýšlením společenské hry, je třetí ročník soutěže DOODPADU aneb To fakt nevyčistíš.

Absolutním vítězem klání o velký balík peněz na maturitní ples se 17. dubna stali studenti českobudějovického Gymnázia Jírovcova s herní aplikací Krysy v kanále. Práce poroty byla tentokráte velmi složitá. Každá práce byla jedinečná a bylo vidět, že všichni studenti si s přípravou a výrobou dali hodně práce. Porotci ocenili, že hry lze v budoucnu používat pro další vzdělávání v této oblasti. 

Úkolem soutěžících bylo seznámit vybranou cílovou skupinu s tím, co nepatří do kanalizace, a to prostřednictvím společenské deskové nebo karetní hry, případně herní aplikace. Celkem se sešly tři desítky prací, z nichž ty nejlepší postoupily z regionálních kol do celorepublikového finále. To se uskutečnilo 17. dubna ve stylových prostorách Staré čistírny odpadních vod v Praze – Bubenči u příležitosti blížícího se Dne země. 

Porota složená z odborníků na marketing, ale i představitelů kultury a sportu dále rozhodla, že stříbrná příčka patří třídnímu kolektivu Střední pedagogické školy v Berouně se stolní hrou nazvanou Třípatrovka, a bronzová gymnazistům z Kolína s deskovou hrou Odpadovka. Zvláštní cenu poroty, si odnesla Válka odpadků z autorské dílny studentů Gymnázia Joachima Barranda z Berouna a Cena za zpracování, patří studentům Gymnázia Josefa Ressela v Chrudimi za deskovou hru Planeto nezlob se.

Podívejte se na záznam finálového dne na našem facebooku.

Fotogalerie

Zpět