Diamantový prsten se po letech našel na čistírně

26. 5. 2023

Když Mary Strandové v roce 2010 spadl diamantový prsten do záchodu, nevěřila, že se s ním ještě někdy shledá. O třináct let později jej našli údržbáři při opravě kanalizačního zařízení.

Drahý prsten zdobený jedním velkým, dvanácti menšími a šestnácti drobnými diamanty spadl dnes jedenasedmdesátileté ženě z Minnesoty nešťastnou náhodou do záchodu. Byl to dárek od jejího manžela ke 33. výročí svatby.

Ironií osudu má její muž firmu zabývající se kanalizacemi a odpady, ale prsten v potrubí neobjevila ani kamera zavedená šedesát metrů hluboko do kanalizačního potrubí. Manželé poté kontaktovali i městský úřad, aby jeho pracovníci zkontrolovali kanalizaci i dále od domu, ale opět bezvýsledně.

Na prsten narazili až letos v březnu muži, kteří pracovali na čistírně odpadních vod. Nahlásili to úředníkům a ti zveřejnili výzvu na sociálních sítích. Přihlásily se stovky lidí, kteří doufali, že se opět shledají se svými ztracenými šperky, ale Mary Strandová se o výzvě dozvěděla až později od dcery. 

Po tak dlouhé době však Mary již neuměla prsten pořádně popsat, ale naštěstí měla několik fotek, díky nimž a posouzení dvou zkušených klenotníků se nakonec ukázalo, že nalezený prsten opravdu patřil jí.

Po třinácti letech ve stokách nebyl prsten v dokonalém stavu, ale ani nijak tragicky poškozený. Ulomily se čtyři drobné kamínky a zlatý pásek byl zprohýbaný, ale hlavní diamant je stále v pozoruhodné kondici. Pro Mary má však tento nález pochopitelně mnohem větší hodnotu, než je jeho cena na trhu.

Zdroj článku : Prsten s 29 diamanty skončil spláchnutý v záchodě. Po 13 letech se našel v čističce - Novinky

Zpět