Na rychnovském gymnáziu F.M. Pelcla mají důvod k oslavám

8. 3. 2019

Regionální kolo soutěže „DOODPADU aneb co do kanalizace nepatří“ už zná na Rychnovsku svého vítěze. Je jím třída 3.B4 z Gymnázia F. M. Pelcla.

V již třetím ročníku soutěže bylo úkolem studentů vymyslet společenskou hru, ať už karetní, deskovou, nebo třeba herní aplikaci. Vítězná hra třídy 3.B4 se jmenuje „Zachraňme město Čistice“. Její příběh nás zavede do dříve malebného městečka s křišťálově čistou vodou, nejčistším ovzduším, poklizenými ulicemi a s kanalizací, kterou by jim celý svět mohl závidět. Tamější obyvatelé si však přestali vážit toho, co měli a přestali se starat o životní prostředí a házeli odpadky všude kolem sebe. Jednoho dne se kanál ucpal a všechna špína vytekla na povrch. Ve městě se usadila skupina odpadních příšer, které se snaží zničit vše živé a čisté.

Lidé si uvědomili si svou chybu a chtějí to napravit. A pomoci jim mají právě soutěžící, kteří se promění do role specialistů na životní prostředí. Jejich úkolem je porazit příšery a posbírat potřebný materiál na sestavení stroje, který vyčistí město.

Kromě regionálního ocenění si studenti 3.B4 svou kreativitou vybojovali i postup do celostátního finále.

Porota složená ze zástupců společnosti AQUA SERVIS vyhlásila také druhé a třetí místo. I ta obsadily třídní kolektivy rychnovského gymnázia s karetní hrou Velryba a vylepšenou deskovou hrou „Hadi a žebříci“ .

Fotogalerie

Zpět